Esittely

valjakko

Olemme Timo ja Teija Udelius Dagsmarkista (Kristiinankaupungista), jonne muutimme keväällä 2010 löydettyämme lähes täydellisen paikan asua ja elää koiriemme kanssa.

Lähistöllämme on hyvät harjoittelumaastot korkeuseroineen ja omalla tontillamme on toistasataa metriä jokirantaa koirien uittamiseen kesällä.


Kasvatamme siperianhuskeja ja grönlanninkoiria. Tällä hetkellä kennelissämme on 21 siperianhuskya ja 7 grönlanninkoiraa. Jokainen koira on oma yksilö kennelissämme!

Ensimmäisen grönlanninkoiramme haimme alkukesästä 2010 ja nyt niitä on jo seitsemän! Grönskit olivat yhteinen haaveemme ja sen toteuduttua emme ole hetkeäkään katuneet koirien ottamista, vaikka ne eroavatkin huskeista jonkin verran.


Syksystä lähtien harjoitamme koiriamme vetolenkeillä mönkijän ja kärryn edessä ja kuljemme käyttö- ja kilpailukokeissa, sekä näyttelyissä.


Olemme harrastaneet kumpikin tahoillamme koirien parissa koko elämämme ajan: Timolla oli aluksi metsästyskoiria ja sitten samojedinkoiria, joilla kenneltoiminta alkoi, siirtyen lisää vauhtia halutessaan siperianhuskeihin. Timo kävi kasvattajakurssin v. 2004 (jolloin alkoi kennel Jääkiteen toiminta), ja koetoimitsijakurssin Rek- ja Rekä-puolelle, mutta siihen ei ole enää aikaa riittänyt. Agilitya ja tokoa Timo harrasti samojedinkoirien kanssa.

Teijalla on agilitykouluttajakoulutus reilun 10 vuoden takaa, jona aikana tuli koulutetuksi kymmeniä koirakkoja ja osallistuttua myös itse kilpailuihin mm. alaskanhuskyn ja Jack Russelin terrierin kanssa. Koirahierontakurssin käynnin jälkeen ovat omat koirat pysyneet kunnossa säännöllisen hieronnan ansiosta.